Pas fekondim prodhimet bujqesore - Agrume
AGRUME
Kulture produktiv me më pak kosto

Llojet kryesore të agrumeve me rëndësi ekonomike për vendin tonë , Orange, mandarinata , limon dhe grejpfrut . Pleh e agrumeve ndikojnë në mënyrë thelbësore të prodhimit , por karakteristikat cilësore . Sasitë e plehrave janë të ndryshme për çdo pemë dhe gjithashtu ndryshojnë nga rajoni në region.Poradi gjubrenjeto para se do të ishte mirë për të analizuar tokës dhe sundimin lisijata.Opshto në fertilizimin e agrumeve ështëdozimit relative e azotit në sasi të vogla në kombinim me kalium në sasi të mëdha , të cilat i japin tipare të cilësisë më të mirë . Veçanërisht e rëndësishme për prehranuvanje e agrumeve kanë magnez dhe mikrohranliviteelementi , zink , hekur dhe maganium që ndikojnë në prodhimin , si cilësia e elementeve micronutrient plodovite.Potrebnite duhet të shtohet së bashku me fekondim bazë .


Ka nevojë për elemente ushqyese Orange (gram / per peme)
NITROGEN (Ν)PHOSPHORUS (Ρ2Ο5)CALIUM(Κ2Ο)MAGNESIUM(MgO)
300-700 250-300 300-500 50-70


Sugjerime për fekondim

Fosfor, kalium, magnez, ushqyesve dhe i azotit (rreth ½) janë të pajisur me fekondim bazë dimrit. Fekondimi shtesë me azot është dhënë në fillim të verës, dhe shuma varet nga statusi ushqyese të pemës, të prodhimit të pritet, klimës dhe kushteve të tokës.Fekondim basic
Lloji pleh

Dose (kg/pemë)

Notes

KOMPLIFERT (10-10-20-(15)+4MgO+МЕ.)

1-3

Doza e saktë varet ndryshme, u ushqyer me kusht pemë klimës dhe tokës.

MPLESTAR (12-12-17-(13) +2MgO+elementet mikro lëndë ushqyese)

1-3

MAGNIFERT (14-7-14-(12,5)+5MgO+elementet mikro lëndë ushqyese)

1-3

11-15-15-(14)

1-3

15-15-15-(10)

1-3

ORGANOFERT 12 (12-12-12-(15) +10% elementet mikro lëndë ushqyese)

1-3

MASTERKALI (0-0-30+10MgO+18S)

1-3

Sipërfaqja mbarësuese

FERTAMON 25   (25-0-0-(16))

0,5-1

 

AMMONIUM NITRATE       (33,5-0-0)

0,5-1

AMMONIUM NITRATE       (34,5-0-0+ 0,5MgO)

0,5-1

CALCIUM AMMONIUM NITRATE (26-0-0)

0,5-1

TIOGRAN EXTRA          (20,5-0-0-(18))

0,5-1

NITROKAN                           (27-0-0+4MgO+0,2B)

0,5-1


Ne sugjerojmë se sasi më të mëdha të prodhimit të plehrave që i përshtatet shikuar financiarisht.

.