Pas fekondim prodhimet bujqesore - Ullinjte
ULLINJ
Për më shumë të prodhimit-Excellent cilësisë - jetë e gjatë

Ulliri kënaqur menaxhon tokat e ndryshme , përveç shumë acid pochvi.Odlichno përshtaten me zonat e larta të tokës me pjellori të ulët , vetëm është fekondimi nevojshme saktë . Reagon të shkëlqyeshme për të fekondimit me nitrogjen , sidomos në tokë me plodnost.Azotot mesme të ndikojë pozitivisht se si rritja , dhe kështu fryti . Në mënyrë indirekte mund të zvogëlojë fenomenin e vitit shterpë . Kërkesa për rritjen e sasive të azotit , të botuar në dy periudha: nga rritja e hershme deri se si të lidhin një fëmijë ( mars - maj) dhe gjatë forcim të kostilkata fruta ( korrik- gusht) .

Mungesa e azotit shkakton rritje të vogël dhe për të zvogëluar proizvodstvoto.Vo kundërtën , shumë i azotit mund të shkaktojë rezistencë të dobët të ftohtë dhe sëmundje . Ullinjve kanë një nevojë të madhe për kalium , sidomos në vitet e me produktivitet më të lartë . Sasi të mjaftueshme të kaliumit , jep prodhim më të lartë dhe pemë të bëhet më rezistente ndaj sëmundjeve , akull dhe thatësira . I veçantë elementeve rëndësia mikrohranlivite të ullinjve ka pisha prehranuvanje . Mungesa e bor mund të ndodhë në një shumëllojshmëri të tokave , të tilla si rërë , pak acid , kalcium , dhe ndodh më shpesh në pemë të rinj .


Nevojat ulliri ushqyesve (në dru)
NITROGEN (Ν) PHOSPHORUS(Ρ2Ο5) CALIUM (Κ2Ο) BOR (Β)
1 - 1,5 KG 0,2 - 0,4 KG 1 - 1,5 KG 45 - 75 fram


Sugjerime për fekondim

Το Pleh duhet të kalojnë sipërfaqen e tokës së mbuluar nga hija e drvoto.Maslinkata mëdha reagojnë me fekondim azotit pavarësisht nga ndryshimi i mendimit , duket se të prodhimit të lartë dhe cilësi të shkëlqyera ,ulliri dhe kanë nevojë për fekondim të rregullta me kalium , veçanërisht pas viteve të madh fertilitetit . Për parandalimin dhe trajtimin , mungesa e bor , propozuar kryesisht me fertilizimin bor , ose në kombinim me spërkatje . Përzgjedhja llojin e duhur të plehrave primare varet nga raporti mes ushqyesve të kërkuara . Doza varet nga mosha, gjendja ushqyese dhe produktivitetit të pemëve . Gjubrenjeto këshilltarë të vlefshme , është analiza e tokës dhe lisijata .


FEKONDIM FILLORE
Lloji i plehrave Dozimi (kg / pemë) Shënime
MAGNIBOR (20-5-10-(8)+2MgO+0,5B) 3-5 Kur ka fosfor relativisht të mjaftueshme dhe kalium.
POLIBOR (12-12-18-(12)+0,5Β+elementet mikro lëndë ushqyese) 3-5 Ku ka nevojë të pasurimit të madh në kalium, bor dhe micronutrient elementeve
FILIBOR (20-6-12-(7)+0,5Β+ elementet mikro lëndë ushqyese) 3-5 Prania në rritje e azotit, bor dhe micronutrient elementeve
ORGANOFERT- 12 (12-12-12-(15)+10% - organik) 4-6 Për fekondimit uniforme Ν/Ρ2Ο5/Κ2Ο = 1/1/1 me përmirësimin e asimilimit të ushqyesve dhe mbajtjen organike çështje të tokës.
ORGANOFERT 8 (8-10-14-(11)+15% (organik) 4-6 Burim i thekur i kaliumit. Karakteristika të tjera janë të njëjta si më parë, por rritjen ndikim në çështje organike të tokës.
11-15-15-(14) 3-5 Tradicionalisht fekondimi me ndodhitë e mundshme nga mangësi bor.
OLIFERT (19-6-15-(4)+2MgO+0,5B) 3-5 Pasurimi i azotit të lartë, kalium, magnez dhe bor. Rekomandohet për sipërfaqe të sheshtë (fushat) dhe plantacioneve të ullirit me potencial të lartë që lëshon.
21-7-14-(6)+0,5MgO+0,3B 3-5 Pasurimi i azotit të lartë, kalium, magnez dhe bor. Rekomandohet për sipërfaqe të sheshtë (fushat) dhe plantacioneve të ullirit me potencial të lartë që lëshon.
SURFACTANTS FEKONDIMIN
NITROKAN  EKSTRA  Mg     (27-0-0+4MgO+0,2B) 1-2 Burim i pasur, asimilimi i shpejtë i azotit nitrat dhe magnez.
-FERTAMON 25 (25-0-0-(16)) 1-2 Përzgjedhja e azotit nitrat amonit
SYLFUR AMMONIUM       (21-0-0-(24)) 1-2 Përzgjedhja e azotit amonit rrit thithjen e tyre.

Ne sugjerojmë që fekondimi do të kënaqë nevojat e pemëve, me qëllim të prodhimit të cilësisë së shkëlqyer.