PATENKALI Patentkali ®

Përshkrim

Patentkali ®

30% K2O oksid kalium, ujë të tretshme.

10% MgO oksid magnezi, i tretshëm në ujë.

42% trioxide SO3 squfurit, të tretshme në ujë.

• Patentkali ® është një pleh të veçantë me një përmbajtje të lartë të magnezit dhe squfur. Ushqyesve janë të pranishme në formën e sulfate dhe solubility të madh në ujë e bën atë menjëherë në dispozicion bimë pleh.

• Patentkali ® nuk ndikon pH e tokës dhe për këtë arsye është i përshtatshëm për përdorim në të gjitha llojet e tokave.

Përdorim

• Patentkali ® është veçanërisht i përshtatshëm për furnizimin e ushqyesve chloride ndjeshme bujqësore, kopshtarit dhe pyjeve të lashtat për shkak të përmbajtjes së tij të ulët klorid të max. 3% Cl.

• Në disa tokë, e cila është reduktuar në mënyrë drastike Patentkali atmosferik squfuri ® garanton 42% squfurit (SO3).

• Patentkali ® është shumë i përshtatshëm për përdorim të lashtat skrobasti si patate, perime, fruta, rrush, verë, luledielli dhe të tjerët.

• Patenkali ® mënyrë të sigurtë mund të aplikohet për të gjitha kulturat në tokën vetëm para mbjelljes dhe brazdenje.

Rekomandim

Për të përcaktuar Patentkali kërkuar ® duhet të ndjekin këta faktorë:

• Aplikimi i kalium dhe magnez në kulturën që ne të mbuluar.

• Nevojat e tokës kalium dhe magnez.

• Për të ndjekur kërkesat e kulturave të ndryshme, në aspektin e mbështetjes ushqyesve tashmë përmbante tokës.

• Shuma e ushqyesve aplikuar nëpërmjet plehra organike.

Udhëzimi për fekondim të disa kulturave të rëndësishme:

• patates 60 kg deri 120 kg hektarë.

• korenast Lakra dhe Perimet 80 kg në 120 kg hektarë.

• pemishtet 40 kg deri 60 kg hektarë.

• Vineyard 30 kg deri 40 kg hektarë.

• Fruta Soft 60 kg deri 80 kg hektarë.

• perimet me gjethe 60 kg në 80 kg dekar.

• Pylltari 30 kg deri 50 kg hektarë.