Pas fekondim prodhimet bujqesore - DUHANI
DUHANI
Më shumë terren pjellor për prodhimin më të lartë

Nevojat e të ushqyerit e duhanit ndryshojnë ndjeshëm , në varësi të varieteteve sortata.Za orientale duhanit ka nevojë për ushqim të vogla , Va shumëllojshmëri të nevojave në nivelin e mesëm , ndërsa shumëllojshmëri nevojat e Burley janë më të mëdha dheshterueshëm azotit duhanit pochvata.Za është , faktori kryesor diete , fosfor kontribuon në rritjen e prodhimit dhe krijimit të vet në periudhën e hershme , dhe kalium është një faktor i madh për cilësinë e produktit . nevojat fertilizimit e shumë të varet në të pjellorisë dhe kushtet e tjera të tokës , ndërkohë që mjet analizat e tokës është e nevojshme për të krijuar një program të duhur duhet gjubrenje.Kako tregues të përmendura më poshtë :


Nevojat e duhanit e artikujve ushqimore
Shumëllojshmëri NITROGEN (Ν) PHOSPHORUS (Ρ205) CALIUM (Κ2Ο)
lloji Lindje 2-4 6-8 8-12
Virginia fekondim primar 3-7 8-14 15-22
Virginia fekondim sipërfaqja 2-3 8-14 15-22
Burley fillor (kryesisht) Composting 10-14 12-16 20-35
Fekondim Berley Sipërfaqja 4-6 12-16 20-35

Në lloj lindore e duhanit ka propozuar shtimin e azotit sipërfaqe, sepse ajo redukton cilësia e proizvodot.Chesti nevojë duke shtuar magnez të varieteteve perëndimore në tokat acid dhe tokat ranore në neutrale. Në këto lloje të duhanit, sidomos në tokë organike, dhe rrallë në një prej rëre, duket se nuk kanë bor.Vo që rasti duhet të jenë të kënaqur me fekondim bazë.

 


Sugjerime për fekondim

Porosit një program të duhur e fertilizimit për duhan, të mos rritur prodhimin, por vëllimi i prodhimit, i cili siguron të shkëlqyer kvalitet.Treba vëmendje të veçantë kur tretmannot azotit.Furnizimi i kulturës azotit në fazat e hershme duhet të jetë e nivelit sa të mos tejkalojnë nevojat. Niveli i furnizimit duhet të reduktohet kur afrohet periudha e korrjes.
ELFE propozojë për prodhuesit që të ketë aftësinë për të zgjedhur këto lloje të plehrave, të cilat ofrojnë zgjidhje të drejtë për fekondim.Fekondim basic
Lloji i plehrave Dozimi (kg / hektarë) Shënime
BLESTAR EXTRA         (12-12-17-(13)+2MgO+МЕ.) 60-120 Për shkak të nevojave të ndryshme të varieteteve të ndryshme të duhanit, e dozimit shkon e kufijve të larta.
KOMPLIFERT (10-10-20-(15)+4MgO+МЕ.) 60-120
POLIBOR (12-12-18-(12)+0,5Β+МЕ.) 60-120
POLIBOR                         (12-12-18-(12)+0,5Β+МЕ.) 50-100
8-16-24-(12) 50-80
Sipërfaqja fekondim
FERTAMON 25 (25-0-0-(16)) 20-50
AMMONIUM NITRAT   (33,5-0-0) 15-40
КCALCIUM AMMONIUM NITRAT (26-0-0) 20-50
TIOGRAN EXTRA  (20,5-0-0-(18)) 25-60
NITROKAN (27-0-0+4MgO+0,2B) 20-50
Ne sugjerojmë mbarësuese e tokës me plehra të përshtatshme për prodhimin më të lartë.